Kinderpagina (Voor Jongerenpagina naar beneden scrollen)

Informatie voor kinderen om voor te laten lezen of zelf te lezen
Als je hulp nodig hebt omdat je ergens last van hebt, en je wilt je probleem oplossen, dan kun je bij mij komen.

Heel veel kinderen hebben last van:

Hoe is het om bij mij te komen, wat gebeurt er als je mij bent. Jij kan me vertellen waar je last van hebt en samen gaan we kijken
wat we daar aan kunnen doen. Eerst gaan we praten, er zijn veel knuffeldieren waar we mee kunnen spelen en als je het leuk vindt
kun je ook tekenen of knutselen. Na een tijdje mag je op de tafel liggen, dit is zachte tafel waar je lekker op ligt. Je houdt je kleren aan, ik zal je alleen vragen om je schoenen uit te doen en als je een riem om hebt om deze af te doen. Dan ga ik met mijn handen voelen waar bij jou de energie niet goed stroomt.

Wat betekent het als de energie niet goed stroomt? Dat betekent dat er ergens in je energieveld blokkades zijn. Je denkt misschien "wat is een energieveld en wat zijn blokkades?" Je lichaam bestaat uit heel veel kleine cellen, deze cellen zijn energie.
Energie trilt, hoe langzamer de energie trilt hoe harder iets wordt, een steen bijvoorbeeld is ook energie, energie die langzamer trilt. Je cellen trillen ook. Jouw energieveld trilt sneller dan je cellen of een steen, daarom kan je het niet duidelijk zien. Het is er wel. Sommige mensen en kinderen kunnen het energieveld wel zien, die zien dan kleuren. Sommige kunnen het energieveld voelen, ik kan het voelen en daarom kan ik ook voelen waar het niet zo goed trilt, waar het niet verder kan. De energie stroomt dan niet en dan is er een blokkade. Doordat ik met energie kan werken, kan ik de blokkade minder maken of zelfs weghalen waardoor de energie weer gaat stromen. Blokkades kunnen er komen als je problemen hebt, als je vervelende gedachten hebt die niet weggaan of als je ziek bent, iets gebroken hebt of zo. Door samen over de dingen te praten en door een healing (zo heet het als ik aan je energieveld werk) te krijgen kunnen problemen veranderen en kan je lichaam sneller beter worden.
Voor kinderen die energievelden (aura's) of andere dingen kunnen waarnemen, die soms al weten wat er gaat gebeuren, die aanvoelen hoe het met een ander gaat en nog meer, is er bij mij de ruimte om het daarover te hebben en hoe daarmee om te gaan.

Als je ouders het goed vinden dat je komt … wat gebeurt er dan?
De eerste keer komen je ouders naar mij toe om te vertellen wat zij denken dat er aan de hand is.
De tweede keer kom jij en gaat mama of papa een uurtje iets voor zichzelf doen, terwijl jij en ik met elkaar praten. Dan kan jij vertellen wat er aan de hand is, als je dat wilt. Na een uur komt papa of mama je weer ophalen.
Zo gaat dat een tijdje door en dan komen papa en mama weer samen om met mij te praten over hoe het gaat. Natuurlijk spreek ik met jou af wat ik ze wel of niet over jou mag vertellen.
ALLES WAT JE ZEGT IS NAMELIJK PRIVÉ
Meestal praat ik met je vader en moeder over hoe ze jou ook kunnen helpen, want vaak weten ze dat nog niet.

Wie ben ik?
Ik ben Eef, ik heb geleerd om kinderen te helpen die problemen hebben of die zich verdrietig of boos voelen of andere vervelende gevoelens hebben, zodat zij zich weer beter gaan voelen. Ik heb ook geleerd hoe ik met energie kan werken om de energie weer goed te laten stromen.
Als jij jouw problemen of nare gevoelens of andere zaken wilt bespreken met mij, vraag dan je ouders om een afspraak te maken.
 
 

Jongerenpagina

Waarom deze aparte pagina? Omdat mensen tussen de 12 en 18 niet helemaal vallen onder kindertherapie en ook niet helemaal onder counselling voor volwassenen.
Juist het feit dat jouw leeftijdsgroep tussen kind en volwassen zijn valt, kan voor problemen zorgen. Voor sommigen is het moeilijk om het kind-zijn los te laten en de stap naar volwassenheid te nemen. Soms is het juist moeilijk voor ouders als hun kinderen deze stap maken, waardoor jij weer een probleem hebt.
 
In deze periode van je leven krijg je met veel veranderingen te maken. Je gaat van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en dan naar het vervolg onderwijs of je gaat werken. Je lichaam raakt af en toe op hol door groeispurten en hormonen. Er wordt op allerlei gebied eisen aan je gesteld: school, omgaan met medeleerlingen, docenten, collega’s, je eigen ouders, stief- of pleegouders, broers, zussen, vrienden enz.

Het is dan ook niet vreemd als het je af en toe teveel wordt, wanneer je merkt dat dit ‘af en toe’ verandert in ‘vaak’ tot ‘bijna altijd’, is het misschien tijd om eens met iemand te praten over dat wat je dwars zit en waar je niet zo goed raad mee weet.
Counselling is hier zeer geschikt voor, het helpt je om inzicht te krijgen in wat er nou precies aan de hand is en hoe je daar mee om kunt gaan.
 
Wat voor situaties kunnen voor jou problematisch zijn? Je kunt denken aan het verliezen van een persoon, bijvoorbeeld door overlijden, scheiding, verhuizing. Het niet mee kunnen komen op school of juist je zitten vervelen. Moeite met het functioneren in een groep, je wilt je het liefst verstoppen en niet gezien worden. Misschien word je gepest of kun je zelf het pesten niet laten. Stellen je ouders te hoge eisen aan jou of vinden ze je stom en denken ze dat je niks kan? Voel jij je eenzaam? Weet je niet of je op jongens of meisjes valt en heb je daar problemen mee? Voel jij je vaak niet lekker en kan de dokter niks vinden of ben je juist chronisch ziek en heb je daar problemen mee?
Dit zijn maar een paar voorbeelden van situaties die een behoorlijke invloed op je leven kunnen hebben.
 
Wil je weten of counselling iets is voor jou vraag dan aan je ouders of je een afspraak kan maken, dan kunnen wij bekijken of je bij mij op de juiste plek bent. Soms kan ik voorstellen dat je naar een andere hulpverlener gaat als je daar meer aan zou hebben.
Belangrijk om te weten is dat alle gesprekken die tussen jou en mij gehouden worden privé zijn, ik vertel niets door, ook niet aan je ouders of docenten. Iedereen heeft recht op privacy en jij dus ook!

Heb je vragen? Bel dan naar: 06 105 900 31 (Eef) of mail naar mij via dit formulier.